Vistas zupa ķīniešu gaumē (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gatavoarmadam.files.wordpress.com

Šodien mēģinu pierādīt teoriju, ka ar saaukstēšanos palīdz cīnīties vistas zupa. To bieži ir nācies redzēt filmās, rietumos tas ir populāri. Varbūt sakritība, taču šodien jūtos daudz labāk pēc vakar apēstās zupas:). Nolēmu tomēr pagatavot nedaudz austrumniecisku zupu, jo arī ingvers un ķiploks ir vieni no imūnsistēmas stiprinātājiem.

Lai pagatavotu zupu, nepieciešams (4-5 porcijām)

  • 1 vistas fileja
  • 2 burkāni, plānās šķēlītēs
  • 1/4 selerijas sakne, sagriezta salmiņos
  • 1/2 cukini, sagriezts salmiņos
  • 2 ķiploka daiviņas, plānās šķēlītēs
  • 2-3 cm ingvera saknes, nomizota un sakapāta
  • spinātu lapas
  • sauja saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 ola
  • 1 portobello sēne, šķēlītēs
  • sauja šampinjonu, šķēlītēs
  • 1 čili pipars
  • 50 g rīsu nūdeļu
  • 2 dārzeņu buljona kubiņi
  • 1/2 citrona sula
  • 4 ēdk. sojas mērces
  • pāris zaļie lociņi

Pagatavošana

1. Buljonā liek vārīties ingveru, ķiploku un vistas fileju. Pēc 20 min to izņem ārā un ar 2 dakšiņām saplēš mazās strēmelītēs.

2. Vistu liek atpakaļ buljonā kopā ar dārzeņiem, čili, un vāra kādas 10 minūtes.

3. Olu mazākā bļodiņā sakuļ un lej zupā, maisot, lai izvārās mazos gabaliņos.

4. Mazākā katliņā uzvāra rīsu nūdeles.

5. Pievieno citrona sulu un sojas mērci, sāli pēc garšas.

6. Bļodiņās liek nūdeles, pārlej ar zupu, dekorē ar svaigiem lociņiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu