Zaļais Tai veģetārais karijs (12)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: gatavoarmadam.files.wordpress.com

Taizemiešu ēdienus atklāju, dzīvojot Londonā. Tie atšķiras no ķīniešu ar savu svaigumu, nav tik eļļaini, bieži satur kokosriekstu pienu. Thai Green Curry jeb Zaļais Tai Karijs ir viens no populārākajiem ēdieniem.

Galvenā sastāvdaļa ir zaļā karija pasta, ko tagad var nopirkt arī Latvijā (meklējiet mazu burciņu plauktos austrumu garšvielām, pie sojas mērces utt.). Pastu var pagatavot arī mājās, taču es biežāk izmantoju gatavo versiju. Tās sastāvā ir zaļie čili pipari, sīpoli, citronzāle, koriandrs, zivju mērce, kafira laima lapas, eļļa.

Biju gatavojusi to ar vistas fileju agrāk, taču tagad mājās gaļu gatavojam ļoti reti un gribēju pamēģināt veģetāro.

Vajadzēs

  • pāris ēd.k. zaļās karija pastas (daudzumu regulē atkarībā no tā, cik asu grib ēdienu)
  • 1 bundžiņa kokosriekstu piena
  • pāris sīpolu
  • pāris ķiploka daiviņu
  • cukini
  • baklažāns
  • paprika
  • zaļās pupiņas
  • puķkāposts
  • saldētie spināti
  • zaļie zirnīši
  • 200 g sarkano lēcu
  • 500 ml dārzeņu buljona
  • olīveļļa
  • basmati rīsi

Pagatavošana

1. Parasti pirmos iemērcu rīsus, 1 sauja uz cilvēku.

2. Katliņā olīveļļā apcep sīpolus, ķiplokus, beigās pievieno karija pastu, nedaudz samaisa.

3. Atsevišķi pannā apcep baklažānu gabaliņus, lai pasautējas un kļūst mīksti.

4. Pievieno dārzeņus, spinātus, dārzeņu buljonu, lēcas, baklažānus un sautē kādas 20 min, kamēr dārzeņi mīksti.

5. Uzliek vārīties rīsus.

6. Beigās pievieno kokosriekstu pienu, samaisa, pagaida, kamēr uzmet burbuli, un gatavs.

Lai uztaisītu rīsu bumbiņu, mazu tējas tasīti iesmērē ar olīveļļu, stingri piepilda ar rīsiem un apgāž uz šķīvja, pēc tam apkārt liek mērci.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu