Klasiskā pasha (Za versija) (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Jansone (http://gatavoza.lv/)

Jā, priecīgas un aizraujošas jums šīs Lieldienas! Paspēlēties, pajokoties, paripināties un pamieloties! Lūk, mana pashas recepte!

Foto: Zane Jansone (http://gatavoza.lv/)

Nepieciešams

  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 100 ml saldā krējuma
  • 2 olas dzeltenumi
  • 50 sviesta (istabas temp.)
  • 3 ēd.k. brūnā cukura
  • 1/2 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
  • 2 ēd.k. ķiršu brendija
  • 1/2 sauja žāvētu aprikožu
  • žāvētas plūmes
  • valrieksti
  • marmelāde pēc izvēles

Pagatavošana

Žāvētās aprikozes sagriež mazos gabaliņos un aplej ar brendiju. Noliek malā. Sviestu sakuļ ar 2 ēd.k. cukura, pa vienam pievieno olas dzeltenumus, tad pievieno biezpienu, apelsīna miziņu, sasmalcinātus žāvētos augļus, arī aprikozes brendijā, riekstus, marmelādi. Beigās iecilā sakultu saldo krējumu, kam pievienota 1 ēd.k. cukura.
Sagatavo trauku, izklāj ar samitrinātu marli, kas izgriezta pēc izmēra. Liek biezpiena masu traukā tā, lai ir ar nelielu kaudzīti. Pārklāj marles malas pāri, uzliek šķīvi pa virsu, tad apgriež visu otrādi. Tas tāpēc, lai nostāvoties iztek liekais šķidrums. Liek uz nakti ledusskapī.

Bauda Lieldienu rītā. Svētki ir klāt.

Foto: Zane Jansone (http://gatavoza.lv/)
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu