Lieldienu cepumi (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns, Četras sezonas

Sviestaini kraukšķīgi cepumi, kas perfekti noderēs Lieldienās ‒ gan svētku galdam, gan dāvanai. Turklāt mīkla ir viegli rullējama, tāpēc tos var palīdzēt gatavot arī bērni, izspiežot no mīklas savas mīļākās formiņas.

Foto: Armands Meirāns, Četras sezonas
  • 200 g pilngraudu auzu miltu
  • 150 g kviešu miltu
  • 1/2 citrona miza, smalki sarīvēta
  • 1/2 apelsīna miza, smalki sarīvēta
  • nedaudz svaigi rīvēta muskatrieksta, ja vēlies
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 225 g auksta sviesta, sarīvēts
  • 125 g Demeraras cukura
  • 75 g pūdercukura
  • 1 vidēja ola
  • 10–20 ml auksta piena

pārsmērēšanai

  • 1 maza ola
  • 20 ml piena

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu. Traukā ieber miltus, citrusu miziņas, muskatriekstu, sāli un samaisi. Pievieno sviestu un, ar pirkstu galiem beržot, izveido rīvmaizei līdzīgu masu. Kad tāda iegūta, pievieno cukuru, pūdercukuru un samaisi. Pievieno olu, pienu un mīci, līdz izveidojas gluda mīkla. Ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Bļodiņā sajauc olu ar pienu.
  3. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj divas pannas ar cepamo papīru. Sadali mīklu divās daļas, katru izrullē 3–5 mm biezumā, izspied formiņas (zvēriņus, puķītes vai oliņas) un liec uz pannas. Apsmērē ar piena un olas maisījumu, uzber dekorus un liec cepties, līdz cepumi ir zeltaini. Izņem ārā un atdzesē uz restes. Tā sagatavo visu mīklu.

Rezultāts

  • 30–40 cepumi

Recepte: Signe Meirāne

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu