Svaigu salātu receptes citāda versija - gardi, sātīgi un atsvaidzinoši!
Svaigie lapu salāti ar kartupeļu pankūku un laša tartaru
Nepieciešams
Kartupeļi 2 gab.
Milti 1 ēdamkarote
Lasis 200 g
Kaperi 10 g
Salātu mix 200 g
Ķiršu tomāti 50 g
Redīsi 40 g
Mazie gurķi 2 gab.
Paprika 1 gab.
Paipalu olas 4 gab.
Jogurts bez garšas 200 g
Baziliks
Olīveļļa 4 ēdamkarotes
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Vorčesteras mērce – pēc garšas
Pagatavošana
Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, izspiež sulu, pievieno miltus, sāli un piparus. Sagatavo 4 pankūkas un tās apcep zeltaini brūnas no abām pusēm. Laša fileju sagriež smalkos kubikos, pievieno sakapātus kaperus, sāli, piparus un Vorčesteras mērci. Visu rūpīgi samaisa.
Uz porciju šķīvjiem kārto lapu salātus, un pa virsu liek sagrieztus dārzeņus, pārlej ar olīveļļu un jogurta bazilika mērci (½ jogurta sablenderē ar baziliku, sāli un pipariem pievieno atlikušo jogurtu un samaisa). Pa virsu kārto kartupeļu pankūku un laša tartaru dekorē ar paipala oliņu.
Recepte: restorāns «Tex-Mex Republic».