Ceptas reņģes marinādē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

No reņģēm var pagatavot dažādus vienkāršus un lētus, bet ne mazāk svarīgi - garšīgus ēdienus. Ceptas reņģes var ēst gan ar piedevām, gan bez, tās var izmantot situ un aukstu uzkodu pagatavošanā.

Viena no iecienītākajām uzkodām ir ceptas reņģes marinādē ar sīpoliem un burkāniem, kas vienlīdz konkurē ar ceptām reņģēm baltā marinādē.

Nepieciešams

  • ~500 g reņģu
  • milti apviļāšanai
  • augu eļļa cepšanai

marinādei

  • 1 liels burkāns
  • 1 liels vai 2 mazāki sīpoli
  • 1 glāze ūdens
  • pusglāze galda etiķa
  • lauru lapa
  • sāls, cukurs
  • 2-3 smaržīgie pipari
  • 3-5 melnie pipari

Pagatavošana
Iztīrītas reņģes apviļā miltos un cep no abām pusēm. Tās sakārto traukā, atdzesē un pārlej ar atdzesētu marinādi.
Marinādi pagatavo šādi - katliņā uzvāra ūdeni, pievieno lauru lapu, piparus, sāli, cukuru un ripās sagrieztu burkānu. Vāra ~5 minūtes, tad pievieno ripās sagrieztus sīpolus un vāra vēl kādu minūti. Mums garšo, ja burkāni un sīpoli ir kraukšķīgi, nevis mīksti, tāpēc svarīgi, lai tie nepārvārās. Pašās beigās pielej etiķi un uzvāra

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu