Grilēti tomāti ar zemesriekstu mērci

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armands Meirāns, Četras sezonas

Šis ir veids, kā tomātus padarīt nedaudz savādākus un iemīlēt no jauna.

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu (4 tomāti)
  • 1 paciņa ķiploku marinādes
  • 2 palieli, gatavi avokado, nomizoti, sagriezti kubiņos
  • 200 g svaigā siera, sadrupināts
  • svaiga maize pasniegšanai

mērcei

  • 60 g grauzdētu zemesriekstu, bez miziņām
  • čili pārslas pēc garšas
  • 200 g BBQ mērces ar dūmu aromātu

Pagatavošana

  1. Sagriez tomātus 7 mm biezās šķēlēs, liec bļodā, pievieno marinādi, samaisi un atstāj marinēties 30 minūtes. Tikmēr blenderī liec riekstus un čili pārslas, pievieno BBQ mērci un sablendē, līdz izveidojas krēmīga mērce, bet tajā vēl redzami mazi gabaliņi.
  2. Sakarsē grilu vai grila pannu un liec gatavoties tomātus, apgrilējot tos no abām pusēm. Noņem no grila, liec uz šķīvja, uzber tiem avokado gabaliņus, sieru un pasniedz, baudot kopā ar zemesriekstu mērci un svaigu maizi.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu