Arī vegāniem ir iespēja uzmeistarot klasisko rasolu.
Vegānu rasols (27)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
- 2 vidēji lieli kartupeļi,
- 1-2 marinēti gurķi,
- 1/3 svaiga garā gurķa,
- 1 burkāns,
- 5 ēdk. konservētu zaļo zirnīšu.
Mērcei: 5 ēdk. vegānas majonēzes (piemēram, Cento, Gavēņa, sojas majonēze u.tml.), 1 tējk. augu eļļas, 1 tējk. etiķa, sula no 1/3 citrona, 1 tējk. sinepju, 1 sīki sasmalcināts sīpols (pēc vēlēšanās), 1 sīki sasmalcināta vai caur spiedi izspiesta daiviņa ķiploka, naža gals mārrutku, melnais sāls, pipari, šķipsniņa cukura, sīki sagrieztas dilles (pēc vēlēšanās).
Pagatavošana
Sajauc mērces sastāvdaļas un liek ledusskapī ievilkties.
Novāra kartupeļus un burkānu, lai ir gatavi, bet nav pārvārījušies. Atdzesē. Abu veidu gurķus, kartupeļus, burkānus sagriež nelielos kubiņos. Pievieno zirnīšus. Visu samaisa ar mērci. Ja tā par biezu, pielej gurķu marinādi vai ūdeni pēc vajadzības.