Vegānu rasols (27)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/theironyou.com

Arī vegāniem ir iespēja uzmeistarot klasisko rasolu.

Nepieciešams:

  • 2 vidēji lieli kartupeļi,
  • 1-2 marinēti gurķi,
  • 1/3 svaiga garā gurķa,
  • 1 burkāns,
  • 5 ēdk. konservētu zaļo zirnīšu.

Mērcei: 5 ēdk. vegānas majonēzes (piemēram, Cento, Gavēņa, sojas majonēze u.tml.), 1 tējk. augu eļļas, 1 tējk. etiķa, sula no 1/3 citrona, 1 tējk. sinepju, 1 sīki sasmalcināts sīpols (pēc vēlēšanās), 1 sīki sasmalcināta vai caur spiedi izspiesta daiviņa ķiploka, naža gals mārrutku, melnais sāls, pipari, šķipsniņa cukura, sīki sagrieztas dilles (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana

Sajauc mērces sastāvdaļas un liek ledusskapī ievilkties.
Novāra kartupeļus un burkānu, lai ir gatavi, bet nav pārvārījušies. Atdzesē. Abu veidu gurķus, kartupeļus, burkānus sagriež nelielos kubiņos. Pievieno zirnīšus. Visu samaisa ar mērci. Ja tā par biezu, pielej gurķu marinādi vai ūdeni pēc vajadzības.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu