Garšīgais melleņu tiramisu (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://mia.lv/

Ātra un vienkārša tiramisu recepte ar mellenēm un šokolādi. Var izmantot arī citas ogas vai augļus.

Sastāvdaļas

  • Maskarpone
  • Saldais krējums
  • Dāmu pirkstiņi
  • Cukurs
  • Melnā šokolāde
  • Mellenes

Pagatavošana

Tiramisu gatavošanu sāk ar saldā krējuma un cukura sakulšanu putukrējumā. Putām jābūt diez gan stingrām. Tā kā neesmu cukura mīļotāja, es mēdzu dažreiz cukuru arī nelikt vispār, jo maskarpone jau ir gana trekna un cukurs ir klāt dāmu pirkstiņiem. Ja melleņu vietā izvēlas likt žāvētus augļus, kas arī ir gana saldi, tad pavisam noteikti cukuru var nelikt. Putukrējumā iecilā ar karoti maskarponi. Masai jābūt vienmērīgai, bet to nedrīkst par daudz samaisīt, jo tad būs par šķidru. Jāatrod zelta vidusceļš.

Foto: http://mia.lv/

Šī recepte atšķiras ar to, ka biskvīta cepumi kafijā netiek mērcēti. Tos izkārto traukā tā, lai nosegtu visu virsmu.

Maskarpones masu liek pāri dāmu pirkstiņiem.

Visu to pašu izdara vēlreiz – izkārto cepumiņus un pārliek ar krēmu. Svarīgi, lai visi pirkstiņi būtu dabūjuši krēmu, jo tiem ar to ir jāsavelkas. Citādi cepumi būs pasausi.

Foto: http://mia.lv/

Pa virsu rīvē šokolādi.

Uzber mellenes un gatavs! Ledusskapī būtu jānostāv 2 – 3 stundas, lai viss savilktos. Var atstāt ledusskapī arī uz nakti. Pagatavošana noris ļoti ātri, nekas arī nav jācep. Melleņu vietā var variēt ar visu, ko fantāzija atļauj. Mani viesi parasti par šo tiramisu ir sajūsmā un netic, ka tik viegli to ir pagatavot. Tā kā tiramisu ir diezgan trekns, bieži un lielos apmēros ēst gan to nevajadzētu. :)

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu