Pīles zupa ar gailenēm un ingveru (7)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Sācies sēņu laiks! Tas nozīmē arī jaunus izaicinājumus un eksperimentus virtuvē. Aicinām arī jūs, TVNET lasītāji, padalīties ar savām sēņu receptēm (woman@tvnet.lv), bet tagad atklāsim jums vienu ļoti gardu zupas recepti!

8 personām. Gatavošanas laiks 1h 45 min

Nepieciešams

  • 1 kg pīles pusspārnu
  • 300 g šampinjonu
  • 500 g gaileņu
  • 200 g sīpolu (~2 gab.)
  • 50 g ingvera
  • 3 ēd.k. gaišās sojas mērces
  • 3 lauru lapas
  • 6 piparu graudiņi
  • 0,6 kg kartupeļu
  • 2 ēd. k. rapšu eļļas
  • 50 g sviesta
  • 4 l ūdens
  • sāls pēc garšas


Kopējie izdevumi ~8 EUR

Pagatavošana

1. Pīles spārnus apcep uz uzkarsētas pannas 1 ēd. k. eļļas ~ 5 min no abām pusēm, kamēr zūd viss gaļas rozīgums un tā kļūst nedaudz brūna.

2. Spārnus ieliek aukstā ūdenī (~4 l) un strauji uzvāra, nosmeļ putas, samazina uguni uz 1 min., bet lai burbuļo. Vāku neliek.

3. Paralēli sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm, apcep uz pannas, kamēr nedaudz brūni no abām pusēm (~5 min) un ieliek buljonā.

4. Pievieno lauru lapas, saberztus piparus un sojas mērci. Pēc 5 min jau var nojaust garšu.

5. Vārām buljonu 1 - 1,5 h. Kamēr gaļa no spārniem nāk brīvi nost.

6. Nogriežam uguni. Ņemam ārā spārnus - atdzesējam. Nokāšam buljonu un nokasām gaļu no spārniem - ādas, kaulus metam ārā, gaļu liekam iekšā nokāstā buljonā. Pieregulējam sāli.

7. Uzliekam gaļu ar buljonu vārīties uz vidējas uguns.

8. Paralēli izkarsējam uz pannas sviestu, pievienojam eļļu 1 ēd. k. (pannai jābūt karstai), apcepam gailenes kopā ar rupji kapātiem šampinjoniem un mizotu rupji kapātu ingveru. Cepam ~10 min. Gailenēm un šampinjoniem jākļūst brūniem. Ūdens, kas izdalās no sēnēm, cepot jāiztvaicē. Sēnes nemazgājam! Ja tās ir netīras, zemainas - notīrām ar birstīti.

9. Metam sēnes buljonā - vārām. Ja buljons liekas par treknu - nosmeļam taukus, bet ne pārāk daudz, ~70 g.

10. Paralēli pievienojam buljonam - nu jau zupai, kubiņos grieztus mizotus kartupeļus. Kubiņu izmērs ~1x cm.

11. Vārām, līdz kartupeļi mīksti ~7 min. Kopējais vārīšanas laiks no sēņu ievietošanas buljonā ~15 min.

12. Nogriežam uguni, uzliekam vāku un ļaujam zupai nostāties un padzist vismaz 20 min. Zupa labāk garšos padzisusi.

13. Pasniedzam seklā šķīvī, tā, lai labi var saskatīt sēnes.

Iesūti arī savu recepti ar foto: woman@tvnet.lv!

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu