Želejas pagatavošanai ņem ogas, kas nav pārgatavojušās, vislabāk - pilngatavībā. No jāņogām izspiež sulu – visērtāk un vienkāršāk ar tvaicējamā katla palīdzību.
Jāņogu želeja (2)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sulu lej katlā un pieber cukuru attiecībā 1:1. Maisot uzkarsē, kamēr viss cukurs izšķīdis.
Tālāk vāra 10-15 minūtes bez maisīšanas, tik nosmeļot putas.
Želeja ir gatava, kad tā sāk sarecēt gar katla malām. Karstu želeju pilda mazās burciņās un ļauj sarecēt - ~2-3 stundas.
Pēc šīs receptes želeja ir dzidra un labi želē. Var arī sulai pievienot caur marli izspiestu biezsulu no iztvaicētajām ogām, bet tad želeja nav tik dzidra kā no tīras sulas.