Rīsi ar olu un dārzeņiem (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Es esmu liela ķīniešu/japāņu virtuves piekritēja. Tāpēc ik pa laikam pameklēju receptes. Tā arī atradu kādā amerikāņu (ja nemaldos; neatceros vairs nosaukumu) lapā šo te recepti. Kad pagatavoju šos rīsus, es vienkārši nevaru beigt ēst, kamēr visi nav apēsti. ツ

Daudzums: ~3 personām
Pagatavošanas laiks: no 1/2 h līdz 1 1/2 h (atkarīgs no tā, vai rīsus atdzesē)

Kas nepieciešams, lai pagatavotu rīsus ar olu un dārzeņiem?
Wok panna, koka karote (ieteicams)
❁ 350 g rīsu (parboiled)
❁ 4 ēd.k austeru mērces (veikalā atradu tikai Blue Dragon ražojumu)
❁ 2 ēd.k sojas mērces
❁ 2 olas
❁ 4 ēd.k eļļas
❁ 2 ēd.k. rīvētu burkānu
❁ 4 ēd.k zirņu (var gan saldētus, gan konservētus izmantot)
❁ 2 ķiploka daiviņas
❁ sīpolloki, sāls, pipari – pēc garšas

Kas jādara?
♨ Rīsi jāizvāra un jāatdzesē (aukstumā atdzesēti tie nelips tik ļoti kopā un būs vieglāk gatavojami).
♨ Jāuzkarsē panna, jāielej 2 ēd.k eļļas.
♨ Jāielej sakulta ola un nepārtraukti jāmaisa, līdz ola iegūst dzeltenīgu nokrāsu un ir tāda kā gabaliņos sadalījusies.
♨ Jāpielej atlikušās 2 ēd.k eļļas.
♨ Jāpievieno ķiploks (sasmalcināts vai caur ķiplokspiedi izspiests).
♨ Jāpievieno rīsi, viss jāsamaisa.
♨ Jāpievieno zirnīši, rīvēti burkāni, lociņi, viss jāsamaisa.
♨ Jāpievieno austeru mērce, sojas mērce, atkal viss kopā jāsamaisa.
♨ Beigās jāpievieno garšvielas (sāls, pipari – pēc garšas; man pašai, piemēram, «neprasās» vēl kaut ko likt klāt, jo sojas mērce jau ir diezgan sāļa).
♨ Neilgu laiciņu viss kopā jāpakarsē, un ir gatavs pasniegšanai.
♨ Pasniegt var, pārberot ar lokiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu