Citronu kapkeiki (24)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasarīgi un citrusīgi – tādi ir šie kapkeiki. Ja vēlies, vari tos dekorēt ar citrona miziņām, avenēm vai mellenēm.

Sastāvdaļas

225 g baltā cukura

185 g sviesta, istabas temperatūrā

150 g smalko miltu

2 tējk. cepamā pulvera

1 maza citrona miziņas, smalki sarīvētas

3 ēd.k. piena

100 g krēmsiera ar citronu

krēmam

140 g sviesta, istabas temperatūrā

280 g krēmsiera ar citrona garšu

400 g pūdercukura

Pagatavošana

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Mafinu formiņās saliec papīra formiņas.

Gatavo kapkeikus. Bļodā liec visas mīklas sastāvdaļas (izņemot krēmsieru) un, mikserim darbojoties nelielā ātrumā, saputo, līdz masa ir vijīga (apmēram 2 minūtes). Liec mīklu formiņās tā, lai nav izlietota visa mīkla. Izveido katram kapkeikam nelielu iedobi, liec tajā krēmsieru un tad pa virsu atlikušo mīklu. Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā uz 23‒25 minūtēm, līdz kapkeiki ir zeltaini. Izņem pannu no krāsns, atstāj kapkeikus 5 minūtes pannā un tad uzliec uz režģa dzesēties. Atdzesē pilnībā.

Gatavo krēmu. Miksera bļodā liec sviestu un saputo, līdz masa ir vijīga. Pievieno krēmsieru un puto, līdz masa ir krēmīga. Lēnām putojot, pievieno pūdercukuru un puto, līdz krēms ir vijīgs. Liec krēmu konditorejas maisā un uzspied uz kapkeikiem.*

* Autore - Signe Meirāne

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu