Brokastis svētdienai: Salāti ar ceptu olu un kartupeļu mērci (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://bonappetit.lv

Svētdienas brokastīm ir īpaši mūs jālutina. Lūk, ideja, kā atsvaidzināt klasiski ceptas olas.

Pagatavošanas laiks: 15 min.
Sarežģītība: vienkārši
Porcijas: 4

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 vārīts kartupelis (neliels)
  • 100 g bekons
  • 300 g salātlapu
  • 2 ēd.k. garšaugu etiķa
  • 1 sīpols
  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • sāls, pipari


Pagatavošana
Bekonu sagriezt plānās strēmelītēs. Sīpolus sagriezt smalkos kubiņos. Pannā apcept bekonu un sīpolus, līdz bekons kļūst kraukšķīgs.
Kartupeli saspaidīt ar dakšu pēc iespējas smalkāk.
Nelielā bļodā ar putojamo slotiņu uzputot eļļu ar etiķi. Pamazām pievienojot saspaidītu kartupeli, turpināt putot, līdz veidojas bieza mērce. Varētu gadīties, ka nevajadzēs pievienot visu kartupeli. Mērcei pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
Salātlapas noskalot, apžāvēt un sakārtot četros šķīvjos. Pārliet ar kartupeļu mērci un pa virsu uzlikt bekonu ar sīpoliem.
Tajos pašos taukos, kas palika no bekona, uzcept četras olas un pievienot salātiem šķīvjos.
Pasniedz uzreiz.

Foto: http://bonappetit.lv
Foto: http://bonappetit.lv

http://bonappetit.lv/lat/

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu