Aprikožu ievārījums (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amam.lv

Cik ātri laiks skrien, nemaz nešaubos, ka katrs no jums savu vasaru izgaršo dažādi - gan savā virtuvē, vārot kādu gardu ievārījumu ziemai, gan dabā baudot silto un saulaino laiku, gan kādā piknikā ar draugiem un radiem, bet, ja nav sanācis, tad tik jāsāk to darīt, jo vasara šogad patiesi jauka un saulaina.

Šoreiz jums vēlos piedāvāt vasaras saulaino aprikožu ievārījumu, kas tapis pēc īpaša lūguma, vienam īpašam gardēdim.

Sastāvdaļas

  • Aprikozes 2 kg
  • Ievārījuma cukurs ar pektīnu 1 kg

Pagatavošana

  1. Pirms ķeras pie ievārījuma vārīšanas, ir jāizmazgā burkas un vāciņi, kas pēc tam ir jāsterilizē krāsnī. Sakarsē krāsni līdz 150 grādiem un liec iekšā burkas uz 15 minūtēm. Ja ievārījums vārās ilgāk nekā ilgst sterilizācijas periods krāsnī, tad izslēdziet krāsni un atstājiet burkas krāsnī, līdz ievārījums būs gatavs.
Foto: amam.lv
  1. Ķeramies pie paša ievārījuma. Aprikozes nomazgā, izņem tām kauliņus un sagriež mazākos gabaliņos.
  2. Liek iekšā katliņā, kur taps ievārījums. Aprikozes apber ar cukuru tā, lai augļi būtu pilnībā nosegti, liek ledusskapī uz 30 min nostāvēties.
Foto: amam.lv
  1. Pēc nostāvēšanās katlu liek uz plīts un vāra uz nelielas uguns, ja parādās putas, tad nosmeļ tās.
  2. Ievārījums ir gatavs, kad augļi ir mīksti un cukurs ir pārvērties viendabīga masā.
  3. Gatavo, karsto masu pilda sterilizētās burkās, jo atdziestot ievārījums kļūst kā želeja un to būs grūtāk dabūt iekšā burciņās.
Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu