Vasarīgais dārzeņu sautējums (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šis sautējums būs tieši reizē, kad visi dārzeņi jau gatavi un recepšu krājumi sarūk, un ir neziņa, ko vēl ar tiem varētu iesākt. Vasarā jābauda siltais laiks, tādēļ šī recepte noderēs, kad nav vēlmes ilgi stāvēt pie plīts. Šeit uzrakstīšu galvenās sastāvdaļas, taču ar garšvielām vienkārši improvizējiet, es liku klāt tikai piparus. Var arī vispār neko nelikt klāt, jo zaļumi jau dod pietiekami labu, vasarīgu garšu.

Pagatavošanas laiks: ~1/2 h

Kas ir nepieciešams, lai pagatavotu vasarīgo dārzeņu sautējumu?
❀ 150 g sviesta pupiņu
❀ 1 vidējs kabacis
❀ 1 liels sīpols
❀ 2 vidēji tomāti
❀ zaļumi (dilles, lociņi u.tml.)
❀ nedaudz saldā krējuma (var arī nelikt vispār)
❀ eļļa cepšanai

Kas jādara?
♨ Sīpols un tomāti jāsagriež mazos gabaliņos.
♨ Kabacis jānomizo un jāsagriež kubiciņos.
♨ Nelielā eļļas daudzumā jāliek cepties sīpols un tomāti.
♨ Kad sīpols un tomāti nedaudz apcepušies, jāpievieno kabacis un pupiņas (pupiņas var arī pirms tam sviestā apcept un tikai tad kopā ar kabaci pievienot sautējumam).
♨ Jāuzliek pannai vāks un jāpasautē, līdz dārzeņi gatavi.
♨ Jāpievieno garšvielas, zaļumi, saldais krējums, vēl 5 min jāpasautē.
Pasniegt var, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu