Vasarīga uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maize. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas.
Olīvu un turku zirņu krēms (5)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
- 1 čabata, sagriezta stienīšos
- 3 ēd.k. olīveļļas apslacīšanai
- 10 nelieli gurķi, sagriezti stienīšos
krēmam
- 240 g krēmsiera ar olīvām
- 240 g turku zirņu
- 3 ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 2 ēd.k. sezama sēklu
- 4 ēd.k. maigas extra virgin olīveļļas
- 5 lielas bazilika lapiņas, smalki sakapātas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Maizes stienīšus apslaki ar eļļu un liec krāsnī apgrauzdēties, līdz tie ir zeltaini. Izņem no krāsns un atdzesē.
Blenderī liec pusi krēmsiera, turku zirņus, ķiplokus, sezama sēklas un eļļu un sablendē. Pārliec bļodā, pievieno atlikušo krēmsieru un pārējās krēma sastāvdaļas un samaisi.
Pasniedz ar gurķiem un maizes stienīšiem.