Melleņu mafini (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: actuale.net

Kaut kur lasīju, ka melleņu mafini esot vieni no vispopulārākajiem. Un šobrīd tirgus pilns ar mellenēm – meža, dārza un milzīgajām krūmmellenēm. Mafiniem gan laikam labākas būs dārza un krūmmellenes, jo maigās meža ogas varētu ļoti ātri sapļeckāties un pārvērsties zaptē. Jāņem gan vērā, ka svarīgi nepārspīlēt ar ogu daudzumu mafinos un lai puse mafina nebūtu šķidra melleņu masa, šajā gadījumā pareizāks ir apgalvojums «jo mazāk, jo labāk».

Recepte divpadsmit lielajiem mafiniem
(vai 24 normāla izmēra)
– 300 grami kviešu miltu
– 200 grami parupju kukurūzas miltu
– pusotra ēdamkarote cepamā pulvera
– tejkarote sodas
– 300 grami cukura
– 220 grami vīnogu kauliņu eļļas
– 250 grami kefīra vai paniņu
– divas olas
– 200 grami melleņu

Pagatavošana

  • Ieslēdz cepeškrāsni, lai lēnām sasilst līdz 200 grādiem.
  • Mafinu pannu piekrauj ar smukiem papīrīšiem.
  • Vienā bļodā sajauc miltus, kukurūzas miltus, cukuru, sodu un cepamo pulveri.
  • Otrā bļodā sajauc olu, kefīru un eļļu.
  • Abu bļodu saturu viegli sajauc un iemaisa pusi no mellenēm.
  • Mīklu pilda mafinu papīrīšos un pa virsu vēl uzliek dažas mellenes. Man gan visas mellenes, arī pa virsu pārbērtās, nogrima dzelmē.
  • Tas arī viss – kādas 20-25 minūtes (atkarībā no mafinu lieluma) cep un ēd, kā nu labāk patīk – tikko no krāsns vai atdzisušus.

Es izmantoju visai parupjus kukurūzas miltus – putraimus. Viss atkarīgs no gaumes, jo citiem patiks mafinos sajust kukurūzas «kraukšķi», bet citiem noteikti ne. Katrā ziņā tas būs visai liels pārsteigums – it kā mafins, bet garšo kaut kā citādi. Var izmantot arī smalkākus kukurūzas miltus, tad masa būs ne tik graudaina.

Arī mafinu lielums ir gaumes jautājums. Man ir nopirkti brīnumskaisti lielo mafinu papīrīši un būtu grēks tos turēt tikai plauktā. Taču visdrīzāk šī izmēra mafinu var apēst tikai vienu, nevis divus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu