Tomāti ar maltu gaļu (2)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ņem četrus tomātus, vidēji lielu sīpolu, 400 gramu jauktās maltās gaļas, svaigus pētersīļus un baziliku, tējkaroti sinepju, ēdamkaroti rīvmaizes, vienu olu, divas ēdamkarotes saldā krējuma un ēdamkaroti sviesta.

  • Tomātos kātiņu vietā izgriež nelielu atvērumu, lai ar karoti var izņemt mīkstumu.
  • Eļļā apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lielāko daļu tomātu mīkstumu. Karsē, līdz tomātu sula nedaudz novārījusies, tad ieliek citā traukā un ļauj nedaudz atdzist.
  • Kad maltā gaļa nedaudz padzisusi, pievieno sasmalcinātus pētersīļus un baziliku, sinepes, rīvmaizi, olu, sāli, piparus un visu rūpīgi sajauc.
  • Tomātus liek karstumizturīgā formā un piepilda ar pagatavoto masu.
  • Atlikušos tomātu mīkstuma gabaliņus sajauc ar skābo krējumu, pievieno garšvielas un liek uz tomātiem.
  • Katram tomātam uzliek piciņu sviesta un apmēram 25 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
  • Pildīti tomāti garšos gan karsti, gan kā aukstā uzkoda.
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu