Ņem četrus tomātus, vidēji lielu sīpolu, 400 gramu jauktās maltās gaļas, svaigus pētersīļus un baziliku, tējkaroti sinepju, ēdamkaroti rīvmaizes, vienu olu, divas ēdamkarotes saldā krējuma un ēdamkaroti sviesta.
Tomāti ar maltu gaļu (2)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
- Tomātos kātiņu vietā izgriež nelielu atvērumu, lai ar karoti var izņemt mīkstumu.
- Eļļā apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātus sīpolus un lielāko daļu tomātu mīkstumu. Karsē, līdz tomātu sula nedaudz novārījusies, tad ieliek citā traukā un ļauj nedaudz atdzist.
- Kad maltā gaļa nedaudz padzisusi, pievieno sasmalcinātus pētersīļus un baziliku, sinepes, rīvmaizi, olu, sāli, piparus un visu rūpīgi sajauc.
- Tomātus liek karstumizturīgā formā un piepilda ar pagatavoto masu.
- Atlikušos tomātu mīkstuma gabaliņus sajauc ar skābo krējumu, pievieno garšvielas un liek uz tomātiem.
- Katram tomātam uzliek piciņu sviesta un apmēram 25 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
- Pildīti tomāti garšos gan karsti, gan kā aukstā uzkoda.