Mammas pončiki (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: actuale.net

Es joprojām atceros to dienu, kad pirmo reizi cepu pončikus un briesmīgi izgāzos. Kopš tās reizes arī neesmu tiem ķērusies klāt, jo tā bija liela vilšanās. Nesen biju aizbraukusi pie vecākiem un mamma no saldētavas izcēla biezpiena paciņu un parādīja, kā tas darāms. Un, protams, šī ir pavisam cita lieta – īsti pončiki. Labi, labi, nestrīdēsimies par to, kas ir pončiks un kas eļļā vārītas biezpiena bumbiņas. Mūsmājās šie jau kopš manas bērnības un vēl senāk tiek saukti par pončikiem.

Recepte
– 400 grami biezpiena
– 320 grami miltu
– septiņas olas (vēlams lauku)
– trīs ēdamkarotes cukura
– tējkarote sodas
– pāris tējkarotes etiķa
– tājkarote sāls
– pāris saujas rozīņu

Sāk ar to, ka uzliek uz plīts katliņu un piepilda ar eļļu (ne vairāk kā līdz pusei) un kārtīgi sakarsē. Mums šim nolūkam jau gadiem kalpo viens katliņš.

Sajauc olas ar cukuru un pievieno biezpienu. Ja biezpiens ir dikti graudains, to vispirms izlaiž caur gaļas mašīnu vai sablendē.

Pievieno «dzēsto» sodu – sodai pielej dažas tējkarotes etiķa, izšķīdina un pielej biezpiena masai. Pievieno miltus un rozīnes un kārtīgi izmaisa.

Ar mitru tējkaroti izveido biezpiena masas bumbiņas un liek karstajā eļļā.

Kad tās kādu brīdi peldējušās, apgroza, lai pončiki vienmērīgi apbrūninās.

Bumbiņas ņem ārā no eļļas, caurdurī notecina lieko eļļu un ļauj atdzist. Kad pončiki vairs nav karsti, tos dāsni apkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu