4 svaigu kokteiļu receptes vasaras izskaņā (1)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedrībā pazīstami cilvēki vasaras izskaņā aicina nobaudīt svaigo kokteiļu receptes.

Foto: Caro/ScanPix
  • 700 ml melleņu

  • 1 l kefīra

  • 5 ēdamkarotes šķiedrvielu ar avenēm

  • 2 ēdamkarotes medus

  • 2 banāni

Visu sablenderē, salej glāzēs, rotā ar mellenēm vai avenēm. Kokteilis paredzēts 4 personām.

Autors - mūziķis Kārlis Auzāns.

Šokolādes halvas un melleņu kokteilis

  • 700 ml melleņu

  • 130 g šokolādes halvas

  • 15 g kakao

  • 300 ml mandeļu piena

  • 1 tējk. smalki sarīvēta eko apelsīna miziņas

Blenderī liek visas kokteiļa sastāvdaļas, mandeļu pienu tikai 100 ml. Blendē apmēram 1 minūti, līdz masa ir viendabīga. Tad pievieno atlikušo mandeļu pienu un blendē vēl 1 minūti. Pasniedz. Kokteilis paredzēts 2 personām.

Autore - žurnāla «Četras Sezonas» pārstāve Santa Vanaga.

Foto: LETA
  • 100 ml tīras smiltsērkšķu sulas

  • 1 gatavs mango

  • ½ banāna

  • 100 ml mandeļu vai lazdu riekstu piena

  • agaves sīrups – pēc garšas

Visu sablendē. Ja ir vēlme, var pievienot izmērcētus (aptuveni 4 h) Indijas riekstus. Kokteilis paredzēts vienai vai divām personām.

Autore - kulinārijas žurnāla «Četras Sezonas» galvenā redaktore un īpašniece Signe Meirāne.

Mango - auzu pārslu kokteilis

  • 1 gatavs mango

  • 200 ml «Piena spēka» bez piedevām

  • 30 g auzu pārslu

  • 1 tējk. medus

Auzu pārslām bļodā pārlej ūdeni, lai ir 5 mm virs pārslām, un patur 30 minūtes. Pēc tam pārslas ar ūdeni un visām pārējām sastāvdaļām liek blenderī un sablendē, līdz ir gaisīgs kokteilis. Pasniedz.

Autors - kulinārijas žurnāla «Četras Sezonas» fotogrāfs Armands Meirāns.*

* Receptes no #FRESH mirkļa kafejnīcā «Urbānais dārzs».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu