Garda un vienkārša recepte darba dienas vakariņām.
Krēmīgā pasta ar vistu un tomātiem (1)
Nepieciešams
- 240 g īsas formas pastas
- jūras sāls pastas vārīšanai
- 4 ēd.k. eļļas cepšanai
- 2 vistas filejas, sagrieztas šķēlītēs
- 150 g krēmsiera ar olīvām
- 50 ml salda krējuma
- 3 nelielas ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
salātiem
- 2 palieli tomāti
- 10 bazilika lapiņas, sakapātas
- 1 ēd.k. sakapātu pētersīļu
- 2 ēd.k. sakapātas arugulas
- 1/4 citrona miziņas, smalki sarīvētas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Katlā uzvāri ūdeni. Kad tas burbuļo, pievieno sāli un ber iekšā pastu. Vāri, līdz pasta ir gatava. Kamēr pasta vārās, turpat karstajā ūdenī iemērc uz 10 sekundēm tomātus, nomizo, iztīri sēkliņas un šķidrumu un gaļīgo daļu sagriez kubiņos. Liec bļodā. Pievieno pārējās salātu sastāvdaļas un samaisi.
Tikmēr pannā sakarsē eļļu un liec cepties vistas gabaliņus no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini. Kad pasta jau gandrīz ir gatava, pievieno vistas gabaliņiem krēmsieru, saldo krējumu un ķiplokus un samaisi. Nokās pastu, atstājot nedaudz ūdens. Pieber pastu pannas saturam, pielej vienu kausiņu pastas šķidruma un samaisi. Pavāri 30 sekundes, pievieno sāli un piparus un pasniedz, uzliekot virsū tomātu salātus.
Autore - Signe Meirāne