Sīpolu pīrāgs (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://silva.prieksgatavot.lv

Tā kā man ir tik jauki kaimiņi, tiku pie šīs foršās pīrāgformas (nezinu, kādēļ man pašai tādas joprojām nav :) ), protams, man tā uzreiz bija jāizmēģina, un tapa šis burvīgais pīrāgs. Recepte pavisam vienkārša, vienīgais nelielais mīnuss, ka pagatavošana aizņem gandrīz 2h, BET tas noteikti ir tā vērts. Ļoti garšīgs pīrāgs, kas garšos pat tiem, kas ar sīpoliem nav uz «tu». Turklāt labi garšo gan auksts, gan silts, un kā smaržo māja gatavojot… ahhhh. ツ

Pagatavošanas laiks: ~1 1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu sīpolu pīrāgu?
Pamatnei
❁ 180 g miltu
❁ 120 g sviesta
❁ 1 olas dzeltenums
Pildījumam
❁ 1/2 kg sīpolu
❁ ~200 g kūpināta bekona
❁ 120 g siera
❁ 1 ola
❁ sāls, pipari, eļļa

Kas jādara?
♨ Milti, sviests un olas dzeltenums ar rokām jāsaberž, jāsaspiež, veidojot mīklu, jāpievieno nedaudz ūdens (tik daudz, lai mīkla labi turas kopā).
♨ Iegūtā mīkla jāizklāj veidnē, veidojot pīrāga formu – jāapklāj arī maliņas, jānoliek uz 30 minūtēm aukstumā.
♨ Sīpoli jānomizo un jāsagriež šķēlītēs.
♨ Sagrieztie sīpoli jāliek pannā, kurā uzkarsēta eļļa, un, ik pa brīdim apmaisot, jācep ~10-15 min.
♨ Jāliek klāt gabaliņos sagriezts bekons, atstājot 2-3 šķēlītes virsai, jācep vēl ~15-20 min, līdz sīpoli kļūst zeltaini.
♨ Jāpievieno sāls, pipari, jānoņem no uguns.
♨ Ola jāsakuļ, jāpievieno nedaudz sāls, rīvēts siers (arī nedaudz atliekot virsai).
♨ Siera masa jāsamaisa kopā ar apceptajiem sīpoliem.
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 200°.
♨ Mīkla veidnē ar dakšiņu jāsadursta, jāliek krāsnī un jācep ~7 min.
♨ Kad mīkla apcepta, veidne jāizņem no krāsns, uz mīklas jāliek sīpolu masa, jānolīdzina, jāpārliek atlikušās bekona šķēlītes, atlikušais siers.
♨ Jāliek atpakaļ krāsnī un jācep ~1/2 h.
♨ Nedaudz jāatdzesē un jāsagriež gabalos.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu