Uzkodas, ar kurām našķojoties neuzbarosies! (17)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tuvojoties aukstajam laikam, aizvien biežāk gribas vakaros ar kaut ko panašķoties... Kas tad ir nekaitīgie našķi jeb uzkodas, kuru kaloritāte ir īpaši zema?

Cieti vārīta ola ar čili

Cieti vārītās olās ir maz kaloriju, kā arī tās uzlabo vairogdziedzera funkcijas un vielmaiņu. Ja tev garšo pikanti ēdieni, tad pievieno cieti vārītas olas pusītei kādu aso čili mērci, kas dedzina kalorijas.

Kaltēts tītars ar sinepēm

Vai esi manījusi veikalu plauktos kaltētas liellopu un cūkgaļas sloksnītes? Vēl labāka ir šādi izkaltēta tītara gaļa, kurā ir vien 10 g olbaltumvielu un tikai 60 kaloriju. Olbaltumvielas šķeļas lēnāk nekā ogļhidrāti un tauki, tāpēc ilgāk jutīsies paēdusi. Arī sinepēs ir maz kaloriju, tā ka droši uzkodu garšu vari papildināt ar tām.

Popkorns

Kā izrādās, popkorns ir pilns ar šķiedrvielām un tajā ir maz kaloriju. Cita lieta, ja mēs tam pievienojam sintētiskās garšvielas...

Melone ar balzamiko etiķi

Sulīgus augļus, ogas, dārzeņus vienmēr iesaka lietot uzturā diētas laikā. Melone lieliski garšo kopā ar balzamiko etiķi, kurā esošais pepsīns sašķeļ olbaltumvielas līdz aminoskābēm.

Cepti cukini čipsi ar paprikas pulveri

Cukini čipsus vari pagatavot pati: sagriež cukini plānās šķēlītēs, apslaka ar olīveļļu, pievieno jūras sāli, piparus un apkaisa ar paprikas pulveri. Cep krāsnī 30 minūtes 230 grādos. Uzkoda uzlabos vielmaiņu, samazinās apetīti un pazeminās asinsspiedienu.

Ananass ar laima sulu un sāli

Ananasā, tāpat kā melonē, ir ļoti maz kaloriju, tomēr tā ēšana var apnikt. Lūk, kā ananass var garšot savādāk: uz gabaliņiem uzkaisa jūras sāli un uztecina laima sulu. Šāda uzkoda noteikti veicinās arī gremošanu.

Biezpiens ar kanēli

Biezpienā esošais kalcijs palīdz ātrāk sašķelt taukus, bet pustējkarote kanēļa pulvera dienā var palīdzēt atbrīvoties no papildus viena kilograma svara mēnesī, tāpēc pievieno kanēli augļu salātiem, jogurtam, karstajiem dzērieniem un visur citur, kur kārojas!

Granātābols un pistācijas

Granātābols ir teicams C vitamīna avots, mazina izsalkumu un būtiski palielina sāta sajūtu. Pistācijās ir aminoskābes, kas uzlabos asinsriti diētas - slodzes laikā. Pistācijas palīdz harmonizēt ķermeņa ūdens daudzumu, stiprina kaulus un zobus, atbrīvo un ražo enerģiju, uzlabo vielmaiņu un uzsūktspēju, normalizē apetīti.*

* http://www.harpersbazaar.com/

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu