Sēņu salāti ar kāpostiem ziemai (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://solomajai.blogspot.com/

Man patīk, ka šajos salātos var likt dažādas sēnes - tas tikai pastiprina salātu aromātu un garšu. Der gan bērzlapes un rudmieses, vilnīši un cūcenes, gan arī bekas. Ja vien to daudz:)

Vajadzēs:

  • 2 kg sēnes
  • 2 kg kāposti
  • 1 kg sīpoli
  • 1 kg burkāni
  • pusglāze eļļas
  • 3 ēdamkarotes cukurs
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • glāze tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote etiķis

Pagatavošana:
Vispirms notīra un 15-20 minūtes vāra sēnes, tad tās atdzesē un samaļ.
Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus sagriež gredzenos. Katlā ielej eļļu, apcep vispirms burkānus, tad - sīpolus, samaisa un kopā sautē vel kādas 5 minūtes. Pēc tam pievieno tomātu pastu, sēnes, sagrieztu kāpostu, cukuru, sāli, samaisa un ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg, vāra 40 minūtes. Beigās pielej etiķi un samaisa. Karstus salātus liek burkās, aizvāko un glabā vēsumā.
No minētā daudzuma sanāk 6 litri salātu.

Manas piezīmes:

Man bija gailenes un cūcenes, vārīju atsevišķi, cūcenes vēl mērcēju. Klāt tomātu pastai pieliku arī gandrīz pilnu glāzi tomātu mērces. Arī cukuru un sāli piebēru vairāk, bet etiķa vietā pielēju ēdamkaroti etiķa esences.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu