Ar Mišlēna zvaigzni godalgotais itāļu šefpavārs Alberto Roseti, kas strādā vienā no labākajiem Parmas restorāniem «Al Tramezzo», uzsver, ka Parmas apvidu tā ilgās un izsmalcinātās gastronomiskās vēstures dēļ dēvē par Garšas ieleju, kā arī iepazīstina ar klasiskām Parmas šķiņķa un siera ēdienu receptēm.
3 Mišlēna zvaigznes cienīgas Parmas šķiņķa receptes (6)
Grauzdiņi ar sieru Parmigiano Reggiano DOP un bekonu
Sastāvdaļas četrām porcijām
• 4 šķēles baltmaizes (no itāļu 00 maluma kviešu miltiem)
• 2000 ml saldā krējuma
• 150 g 24 mēnešus nogatavināta Parmigiano Reggiano DOP
• 8 plānas bekona šķēles
• rīsu milti
Uzkarsējiet krējumu līdz vārīšanās temperatūrai un izšķīdiniet tajā sarīvētu sieru Parmigiano Reggiano DOP.
Ja nepieciešams, iebieziniet ar rīsu miltiem. Apgrauzdējiet maizes šķēles un pievienojiet siera Parmigiano Reggiano DOP fondī.
Pievienojiet bekona šķēles un grilējiet 1 min 200 °C temperatūrā (vaļējā krāsnī).
Nūdeles ar kraukšķīgu Prosciutto di Parma DOP, puraviem un lazdu riekstiem
Sastāvdaļas četrām porcijām
Mīklai
• 300 g (itāļu 00 maluma) kviešu miltu
• 1 ola un 4 olu dzeltenumi
• sāls
• nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa
Mērcei
• 4 šķēles Prosciutto di Parma DOP, kas sagrieztas ½ cm platās strēmelēs
• 1 salmiņos sagriezts puravs
• 20 g grauzdētu lazdu riekstu
• 50 g sviesta
• nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa
Nūdeles
Jauciet visas sastāvdaļas, līdz mīkla kļūst stingra un viendabīga. Izveltnējiet mīklu ½ cm biezās strēmelēs un ar nazi sagrieziet nūdelēs.
Mērce
Sagrieziet strēmelēs Prosciutto di Parma DOP un apcepiet sviestā un eļļā, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Izslēdziet plīti, pievienojiet puravus un atstājiet nožūt. Sālsūdenī izvāriet nūdeles, nokāsiet un pievienojiet mērcei. Samitriniet ar nelielu daudzumu ūdens un sautējiet 2 min. Pasniedziet izrotātu ar kraukšķīgiem lazdu riekstiem.
Parmas roze
Sastāvdaļas četrām porcijām
• 400 g cūkas filejas
• 4 plānas Prosciutto di Parma DOP šķēles
• 100 g Parmigiano Reggiano DOP
• sāls
• nerafinēta pirmā spieduma olīveļļa
• sviests
• rozmarīns
«Atveriet» fileju garumā un izlīdziniet ar gaļas irdinātāju, apkaisiet ar sāli un nedaudz sasmalcināta rozmarīna. Prosciutto di Parma DOP un Parmigiano Reggiano DOP šķēles ietiniet filejā un nosieniet. Cepiet krāsnī 190 °C temperatūrā 16 min. Sagrieziet aptuveni 1½ cm biezās šķēlēs un pasniedziet ar salsu pēc garšas un ceptiem kartupeļiem.