Vienkāršā ābolkūka (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://uwagatavo.wordpress.com/

Recepte

  • sešas olas
  • 300 grami cukura
  • 300 grami miltu
  • drusku vaniļas cukura
  • kādi četri, pieci āboli

Kādu liek pie ābolu mizošanas un šķērēšanas. Tikmēr pagatavo mīklu – sakuļ olas ar cukuru, pievieno drusku vaniļas cukura un iemaisa miltus. Ja ābolu ir pārāk daudz, to mitrums kūkai neļauj vienmērīgi izcepties.

Veidni iesmērē ar sviestu, ieber ābolus un pārlej ar mīklu. Liek cepties aptuveni 200 grādus karstā cepeškrāsnī uz minūtēm 30. Cepšanas ilgums atkarīgs no veidnes – lielākā formā, kur mīkla plānākā kārtā, tā izcepsies ātrāk, bet mazā formā, kas dod biezu kūku, process noritēs ilgāk.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu