Ceptas kabaču ripiņas ar brī sieru (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amam.lv

Rudens ir viennozīmīgi bagātākais ražas laiks, tāpēc mājās ēdām maksimāli daudz dārzeņus. Šeit būs vēl viena ātra ideja vakariņām vai pusdienām. Brī siera vietā var izmantot tādu sieru, kāds labāk garšo vai vieglāk pieejams.

Sastāvdaļas:

  • Kabacis 1 gab
  • Brī siers (trīsstūris)
  • Olas 2 gab
  • Milti 70 g
  • Sāls un pipari (pēc garšas)
  • Garšvielas (pēc garšas)
  • Olīveļļa
  • Zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Vidēja lieluma kabaci nomazgā un sagriež 0,5 cm biezās ripās.
  2. Kabaču ripas apviļā miltos un olā, apcep olīveļļā no katras puses 2 – 3 min, līdz zeltainam brūnumam.

    amam.lv

  3. Ceptās kabaču ripas kārto uz cepampannas. Virsū liek griezto Brī sieru un zaļumus pēc garšas. Manā gadījumā tie bija pētersīļi. Noslēdzošajā kārtā liek virsū vēl vienu kabaču ripu.
  4. Kabačus cep 180° grādos, 5 – 10 min, līdz siers ir izkusis.
  5. Pasniedz ar gaļu vai salātiem pēc izvēles.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu