Kartupeļu sacepums ar šķinķi (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šo recepti vēl sauc par Spāņu tortillu, atšķirībā no klasiskās Spāņu tortillas, te ir pievienots šķinķis un jalapeno pipari. Viegli pagatavojama un garda.

Sastāvdaļas

  • 500g kartupeļi
  • 1 liels sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 350 g šķinķis
  • 8 olas
  • 2-3 ēd.k. olīveļļas
  • 1-2 jalapeno pipari
  • pētersīļi vai citi zaļumi
  • sāls, pipari

Pagatavošana

1. Uzkarsē pannu, ielej olīveļļu un liek kartupeļus šķēlēs cepties. Maisot 5-7 min apcep.

2. Pievieno sagriezu sīpolu, sasmalcinātu ķiploku, jalapeno piparus un turpina cept 10 min laiku pa laikam apmaisot.

3. Pievieno šķinķi un cep vēl 5 min. Jāskatās vai šķinķis nav pārāk sāļš, tad nevajadzētu pievienot papildus sāli.

4. Noņem no plīts un ļauj 5 min atdzist. Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 gradiem.

5. Sakuļ olas ar pipariem.

6. Pievieno olas kartupeļiem.

7. Liek visu cepeškrāsnī uz 18-20 min, ja panna ir liela – 30-35 min

4. Pirms pasniegšanas apkaisa ar petersīļiem vai koriandru.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu