Vistas frikadeļu zupa no Rreičelas Kū (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amam.lv

Reičala Kū ir angļu šefpavārs, kas dzīvo Parīzē un ir sarakstījusi burvīgas pavārgrāmatas. Reičela mani iedvesmo un katrs viņas ēdiens, kas tapis mazā Parīze virtuvē ir ļoti gards un pamēģināšanas vērst! Tā kā pie manis Tallinā iestājās vēss un rudenīgs laiks, šķirstot viņas sarakstīto pavārgrāmatu nolēmu, ka gribās tieši šādu aromātisku buljona zupu.

Sastāvdaļas:

  • Vistas buljons 2 l;
  • Burkāni 3 gab.
  • Nelieli šampinjoni 10 gab
  • Jēlas vistas krūtiņas 500 g
  • Baltmaize bez garozas 100 g
  • Kafijas saldais krējums 100 ml
  • Ola un olas dzeltenums
  • Sāls un pipari 1 tējk.
  • Rīvēts muskatrieksts 1 tējk.


Pagatavošana:

  1. Uzvāra vistas buljonu, vai ātrajā variantā izmantojiet vistas buljona kubiņus.
  2. Ielej lielā katlā buljonu un pieliek klāt burkānu šķēlītes. Uzvāra to un turpina vārīt 10 min.
  3. Pa to laiku pagatavo vistas frikadeles. Liek blenderī vistas krūtiņu, baltmaizi bez garozas, kafijas saldo krējumu, olu un olu dzeltenumu, sāli, svaigi maltus piparus un rīvēto muskatriekstu. Visu sajauc viendabīgā masā.
  4. No gatavās masas veido frikadeles, ar divu tējkarošu palīdzību. Liek vārīties klāt pie buljona.
  5. Nomazgā un gareniski sagriež šampinjonus. Pievieno zupai sēnes un vāra 5 min.
  6. Pasniedziet zupu ar smalki sakapātiem pētersīļiem.
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu