Ķirbju pankūkas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://krista.lv/

Turpinot neizsmeļamo ķirbju tēmu, nu ir pienākusi kārta pankūkām!

Vielas apmēram 9 vidēji lielām pankūkām jeb brokastīm 2 pieaugušiem cilvēkiem

  • 1 ola
  • 200 ml kefīrs
  • 200 g ķirbju (vai sviesta ķirbīšu) biezenis, ko vislabāk sagatavot iepriekš, lai brīvdienas rītā vai darbdienas vakarā ir pa rokai
  • 100 g milti
  • 2 ēdamkarotes gaišbrūnā cukura
  • pustējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa sodas
  • šķipsniņa kanēļa
  • neitrāla eļļa cepšanai (piemēram vīnogu kauliņu)
  • piedevas pēc patikas pasniegšanai – kļavu sīrups, skābs krējums vai kas cits

Gatavot:

Es ķirbju biezeni iesaku sataisīt lielākos daudzumos brīdī, kad ar rāvienu jāapgūst liels ķirbju apjoms. Rezultātu var glabāt ledusskapī vai saldētavā, tad vienmēr pa rokai ir kvalitatīvs paštaisīts pusfbrikāts, ko tad lietot visam kam, sākot ar zupām un maizēm, beidzot ar pankūkām. To dara tā: ķirbi nomizo, atbrīvo no sēklām, sagriež daudzmaz vienādos gabalos, liek ar eļļu izsmērētā karstumizturīgā traukā, pielej drusku ūdeni, pārklāj ar foliju, lai neapdeg, un cep 180 grādos kamēr mīksts – pusstundu līdz pusotrai stundai, tas atkarīgs no ķirbja šķirnes/cietības un gabalu izmēra. Cepšanas gaitā var reizi- divas pārbaudīt, vai nav jau gatavs, apmaisīt un papildināt ūdeni, ja ir izcepies galīgi sauss. Otrs variants ir ķirbi sasautēt mīkstu nelielā ūdens daudzumā katliņā uz plīts. Man pašai labāk patīk krāsns variants, jo tur procesa laikā nav nepieciešams stāvēt pie plīts un vaktēt.

Pankūku mīklai vispirms labi samaisa olu, cukuru un kefīru, pievieno ķirbi, tad pa daļām iemaisa miltus kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli un kanēli. Mīkla sanāks pabieza, kas drusku ir atkarīgs no tā, cik biezs/šķidrs ir jūsu ķirbju biezenis. Ja jums šķiet par biezu, piešaujiet vēl kefīru. Uzkarsētā pannā vidēji lielā karstumā cep pankūkas, kas sanāks smuki orandždzeltenas. Pasniedziet ar kļavu sīrupu, skābu krējumu, zapti vai ko nu sirds kāro!

Receptes ideja aizgūta no britu pavāres-amatieres Naidželas Losones (Nigella Lawson) grāmatas «Nigella Christmas».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu