Tunča salāti (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amam.lv

Man ļoti garšo tuncis, tāpēc bieži to lietoju uzturā. Vēl viena garšīgu un ātru salātu recepte, ko pagatavot brokastīm vai vieglām vakariņām!

Sastāvdaļas

  1. Tuncis savā sulā 100 g
  2. Jēra salāti
  3. Vārīti kartupeļi 2 gab.
  4. Olas 2 gab.
  5. Nelieli marinēti gurķīši 5 gab.
  6. Malti pipari (pēc garšas)
  7. Extra virgin olīveļļa 2 ēdk.
  8. Balsamico etiķis 1 tējk.
  9. Bazilika pesto 1 tējk.
  10. Saldā čili mērce 1 tējk.

Pagatavošana

  1. Novāra kartupeļus ar mizu. Atdzesē, nomizo, sagriež 3-4 mm biezās ripās. Olas vāra 7 minūtes, atdzesē, sagriež daivās.
  2. Salātu lapas nomazgā un izklāj uz dvieļa, lai apkalst, sausās lapas kārto uz diviem porciju šķīvjiem. Liek lielos gabalos virsū kartupeļus, olas, sagrieztus gurķus un tunča gabaliņus.
  3. Pagatavo mērci, olīveļļu sajauc ar balsamico etiķi, pesto, saldo čili mērci un pipariem. Mērci pārlej pāri salātiem.
Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu