Pastas salāti grieķu gaumē (3)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.lindasvirtuve.lv

Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm).

Autore - kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena

Sastāvdaļas (4-­6 personām)

● 300 g fusilli pilngraudu pastas

● sāls pēc garšas

● 200 g ķirštomātiņu

● viens garais gurķis vai 3 īsie lauka gurķi

● 1 sarkanais sīpols

● 200 g fetas siera

● 200 g olīvu

Salātu mērcei

● 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa

● 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas

● 1 ēdamk. citronu sulas

● 1 tējk. medus vai agaves sīrupa

Gatavošana

Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber fusilli ūdenī un vāra 6 minūtes al dente vai 8 minūtes līdz pilnai gatavībai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni un fusilli atdzesē.

Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas tās sastāvdaļas. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Gatavo salātus, kopā lielā bļodā sajaucot tomātiņus, gurķu un sīpolu šķēlītes. Iemaisa olīvas. Pārlej ar mērci un samaisa.

Kārto uz šķīvjiem vai pārliek servējamajā bļodā, pārkaisa ar fetas sieru.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu