Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm).
Pastas salāti grieķu gaumē (3)
Autore - kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena
Sastāvdaļas (4-6 personām)
● 300 g fusilli pilngraudu pastas
● sāls pēc garšas
● 200 g ķirštomātiņu
● viens garais gurķis vai 3 īsie lauka gurķi
● 1 sarkanais sīpols
● 200 g fetas siera
● 200 g olīvu
Salātu mērcei
● 2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
● 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
● 1 ēdamk. citronu sulas
● 1 tējk. medus vai agaves sīrupa
Gatavošana
Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber fusilli ūdenī un vāra 6 minūtes al dente vai 8 minūtes līdz pilnai gatavībai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni un fusilli atdzesē.
Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas tās sastāvdaļas. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež plānās ripiņās. Gatavo salātus, kopā lielā bļodā sajaucot tomātiņus, gurķu un sīpolu šķēlītes. Iemaisa olīvas. Pārlej ar mērci un samaisa.
Kārto uz šķīvjiem vai pārliek servējamajā bļodā, pārkaisa ar fetas sieru.