Īsts brīvdienu ēdiens, kad gribas sevi nedaudz palutināt: aromāts no ķiplokos ceptajām garnelēm, svaigums no ķirštomātiņiem un spinātiem.
Spageti ar ķiplokos ceptām garnelēm (5)
Autore - kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena
Sastāvdaļas (2 personām)
● 160 g pilngraudu spageti
● sāls pēc garšas
● 1 ēdamk. eļļas cepšanai
● 30 g sviesta
● 300 g svaigu vai atlaidinātu garneļu, iztīrītu, bez galvām, bet ar astītēm
● 2 ķiploku daiviņas, notīrītas un sagrieztas plānās šķēlītēs
● 1 ēdamk. krēmsiera
● 1 sauja mazo spinātu lapiņu
● 100 g ķirštomātiņu, pārgrieztu uz pusēm
Gatavošana
Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Ieber spageti ūdenī un vāra 7 minūtes al dente vai 9 minūtes līdz pilnai gatavībai. Caurdurī nokāš lieko ūdeni. Spageti liek bļodā un iemaisa krēmsieru, kamēr tas izkusis. Pievieno spinātu lapiņas, samaisa.
Kamēr spageti vārās, uz pannas uzkarsē eļļu un sviestu. Tajā apcep ķiploku šķēlītes (aptuveni 2 minūtes uz mazas liesmas). Liek garneles un cep, kamēr tās gatavas.
Noņem no pannas un noliek malā. Spageti kārto šķīvjos, virsū liekot ķirštomātiņus un garneles ar ķiplokiem.