Biezpiena kūka ar ķirbi (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kalnina.lv

Biju aizbraukusi pie vecmammas, un viņa man izstāstīja visādas interesantas receptes, viena no tām – plātsmaize ar biezpienu un ķirbjiem. Sākumā likās, ka varētu būt jocīgi, bet tāda feina kūka sanāk – it kā biezpienkūka, bet pildījums ir tāds pufīgs un mitrs.

Nepieciešams

  • smilšu mīkla no 60% sviesta un ar 50 gramiem tumšbrūnā cukura un apelsīna miziņas
  • kilograms 0,5% biezpiena
  • 150 grami baltā cukura
  • 100 grami tumšbrūnā cukura
  • četras olas
  • 150 grami 20% krējuma
  • apelsīna miziņa
  • kādi 400 grami smalki sarīvēta ķirbja

Recepte

Vispirms uztaisa smilšu mīklu no 60% sviesta un ar 50 gramiem tumšbrūnā cukura un rīvētu apelsīna miziņu. Lai mīkla kādu pusstundiņu atpūšas.

Kad mīkla atpūtusies, kūkas formu 28 cm diametrā izsmērē ar sviestu un ar rokām izveido mīklas groziņu, kur liet pildījumu. Centos kā pēc priekšstatiem – izrullēt un tad ieklāt formā, bet man nekas nesanāca un mīkla pielipa pie galda. Tā nu darīju, kā vienmēr – ar rokām iespaidīju mīklu kūkas formā.

Pildījumam ņem kilogramu biezpiena ar 0.5% tauku saturu, pievieno smalki sarīvētu ķirbi, cukuru, olas, rīvētu apelsīna miziņu un krējumu.

Visas sastāvdaļas labi samaisa, man patīk to darīt ar blenderi, un lej mīklas groziņā.

Kūku cep aptuveni 40 minūtes 200 grādus karstā krāsnī. Kad gatava, atdzesē, izņem no formas un ēd.

Kalorijas: 100 gramos ir ap 200 kcal

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu