Avokado zupa (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Blogere, fotogrāfe Zane Jansone (www.http://gatavoza.lv)

Šī nav parasta zupa. Amizanta, šķiet, ir īstais vārds, lai to aprakstītu, kaut gan nezinu, vai šādu apzīmējumu var lietot, aprakstot ēdienu… Jā, arī sātīga, krēmīga, krāšņa. Nevajadzētu daudz atkāpties no receptes. Jo, teikšu godīgi, pirmo reizi gatavojot garša nebija tik laba kā citas reizes. Man vislabāk patīk skaisti zaļā zupas krāsa, ko vēl vairāk pastiprina cukīni un puravs, kas pievienoti.

Nepieciešams

  • 1/2 avokado (vajadzētu piemeklēt īpaši gatavu)
  • 1 cukīni
  • 1/2 neliela sīpola
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 cm purava
  • 1/2 tējk. zaļumu sāls
  • 1 ēd.k. saulespuķu eļļas
  • 1 ēd.k. saldā krējuma (neobligāti)

Pagatavošana

Uz pannas saulespuķu eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un puravu, pievieno nemizotu, šķēlītēs sagrieztu cukīni un cep vēl pāris minūtes. Tad dārzeņus pārliek katliņā un pārlej ar verdošu ūdeni (tik daudz, lai apsedz dārzeņus). Pievieno zaļumu sāli.
Vāra, līdz cukīni mīksti. Pievieno nomizotu un gabaliņos sagrieztu avokado un sablendē. (Zupu pēc tam vairs nevāra.) Pēc vēlēšanās pievieno saldo krējumu, kaut gan zupa ir gana sātīga arī bez tā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu