Pēc šādas metodes var kūpināt arī zandartus un butes (skat. zemāk).
Karsti kūpinātas mencas (1)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
SASTĀVDAĻAS
mencas, iztīrītas, asinis nomazgātas, pārgrieztas pa muguru
ūdens
sāls pēc garšas
nedaudz etiķa
PAGATAVOŠANA
Sagatavo marinādi, sajaucot ūdeni ar sāli un etiķi. Liec tajā zivis un atstāj marinēties uz 10–12 h.
Sagatavo kūpinātavu, izmantojot alkšņu malku, priežu čiekurus un alkšņu šķeldas. Kad temperatūra ir ne mazāka par 70 grādiem, vari sākt kūpināt. Izņem zivis no marinādes, nosusini, liec uz rāmja un kūpini 40 minūtes.