Pikanto riekstiņu mix

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amam.lv

Laba pasākuma atslēga ir laba mūzika un uzkodas, šeit būs viena varen laba uzkoda gaidāmajos svētkos ar draugiem vai radiņiem. Tā labi derēs gan pie siera plates, gan vienkārši čipsu vietā. Šie riekstiņi labi noderēs, ja gribēsiet pārsteigt kādu ar mājās gatavotu garšīgu dāvaniņu. Tāpat kā ar riekstu veidiem var variēt, tā arī ar garšvielām var eksperimentēt un likt tieši tādas, kas vislabāk garšo.

Sastāvdaļas

  • Olas baltums 1 gab.
  • Riekstu mix 500 g (Indijas rieksti, Brazīlijas rieksti, valrieksti, zemesrieksti)
  • Jūras sāls 2 tējk.
  • Čili pulveris 2 tējk.
  • Malti smaržīgie pipari
  • Ķimenes 1 tējk.
Foto: amam.lv

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni 140 °C grādus karstu. Ieklāj cepešpannā cepamo papīru.
  2. Piestiņā smalki saberž ķimenes un smaržīgos piparus.
  3. Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Saputo olas baltumu. Iejauc garšvielas (jūras sāli, pūdercukuru, čili pulveri un smaržīgos piparus.)
  4. Saputo olas baltumu un pievieno garšvielas.
  5. Gatavai masai pievieno riekstus un kārtīgi visu sajauc.
  6. Pievieno riekstus un visu kārtīgi sajauc
  7. Gatavos riekstiņus vienmērīgi klāj uz lielas cepampannas plānā kārtā. Ja manāt, ka tā nesanāk, cepiet uz divām cepampannām. Cep 35 min. Izvelkot no krāsns, ļaut riekstiem atdzist.
Foto: amam.lv
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu