Liellopu gaļa ar skābētiem gurķiem un šampinjoniem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Teicami gards un viegli pagatavojams ēdiens darba dienas vakariņām.

Nepieciešams

700 g liellopu filejas
200 g šampinjonu
3 skābēti gurķi
200 g skābā krējuma
buljons
2 sīpoli
1 ēdamkarote miltu
sviests
pipari
sāls
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 ēdamkarote cukura

Pagatavošana

Sviestā apcep liellopu gaļas gabaliņus. Sīpolus sagriež, apcep sviestā, uzber 1 ēdamkaroti cukura, karamelizē, līdz zeltaini brūni. Sīpoliem pieliek tomātu pastu. Apceptos sīpolus pārkaisa ar miltiem, apcep, tad pielej nedaudz buljona, uzvāra.

Sīpoliem pieliek gaļu, uzlej vēl buljonu un uz lēnas uguns sautē 25 minūtes.

Šampinjonus sagriež, pieliek gaļai (ja vēlas, šampinjonus iepriekš var apcept), vāra piecas minūtes.

Gurķus sagriež salmiņos. Krējumu, piparus un gurķus pieliek mērcei, uzvāra. Ja nepieciešams, pieliek sāli vai pielej vēl buljonu.

Mērci pasniedz ar rīsiem, kartupeļiem vai makaroniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu