Franču šokolādes kūka bez miltiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārcis Baltskars

Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā, un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.

Šo kūku var pasniegt īstiem šokolādes cienītājiem vai arī izcept pēcpusdienai ar draudzenēm pie kafijas tases. Pasniedziet to ar svaigu ogu mērci, kas patīkami atsvaidzinās piesātināto šokolādes garšu.

Sarežģītība: vidēja
Porcijas: 6-8
Pagatavošanas laiks: ~25 min., + cepšanai 30-35 min.

Nepieciešams
Mīklai

  • 300 g tumšās šokolādes 65%
  • 50 g sviesta
  • 160 g cukura
  • 5 olas
  • 60 ml kafijas liķiera «Šarlote»

Dekorēšanai

  • 150 g saldā krējuma 35%
  • 100 g tumšās šokolādes 65%
  • svaigas ogas

Pagatavošana
1. Sastāvdaļu proporcijas paredzētas tortes formai ar diametru 24 cm. Sagatavo tortes formu, tās pamatnē ieklājot cepamo papīru, aizspiežot apmali un lieko papīra daļu nogriežot. Pamatni un veidnes malas ietauko ar sviestu.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
3. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
4. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ievieto ledusskapī, tikmēr saputojot olu dzeltenumus, tiem pievienojot 2/3 cukura, puto, līdz cukurs izkusis.
5. Olas baltumus saputo vieglās putās, turpinot pa ēdamkarotei pievienot atlikušo cukuru, līdz iegūst stingras konsistences putas.
6. Olu dzeltenumus sajauc ar atdzisušo šokolādi, tajā iemaisot kafijas liķieri «Šarlote». Masā iecilā olu baltumus un lej tortes formā. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 30-35 min. Kūkas gatavību pārbauda, masā iedurot sausu koka irbulīti - ja masa tam nepielīp, kūka ir gatava. Kūku var izņemt no formas un atdzesēt.
7. Pagatavo šokolādes mērci - šokolādi salauž nelielos gabaliņos un pārlej ar iepriekš uzkarsētu saldo krējumu. Ļauj 5 min sabiezēt, tad maisa līdz viendabīgai masai un pārlej tortei.
8. Kūku rotā ar svaigām ogām un augļiem.

Receptes sagatavoja Baiba Muzikante (www.caramelle.lv)

Foto: Mārcis Baltskars
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu