Zupiņa sestdienai!
Soļanka gruzīnu gaumē
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 300 g liellopu gaļas
- 1 sīpols
- 0,5 glāzes tomātu biezeņa
- 1 ēdamkarote miltu
- 500 ml buljona
- 2 skābēti gurķi
- ķiploks
- skābs krējums
- eļļa
- sāls
- pipari
Pagatavošana
Gabaliņos sagrieztu liellopu gaļu apcep eļļā, tad pieliek sagrieztu sīpolu, apcep. Sāla un piparo, pieliek tomātu biezeni, miltus, pielej buljonu. Visu vāra, līdz gaļa gatava. Gurķus sagriež gabaliņos, pieliek zupai. Piespiež ķiploku, pieliek skābo krējumu. Ja nepieciešams, pielej ūdeni, zupai jābūt pabiezai.