Šķelto zirņu kotletes

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Arī no zirņiem pagatavojamas gardas kotletes.

Nepieciešams

300 g šķelto zirņu (var izmantot pelēkos zirņus vai pupiņas)
2 olas
1 sīpols
150 g cauraugušas cūkgaļas
sāls
2 ēdamkarotes mannas
ķiploka daiviņa
sāls

Pagatavošana

Zirņus izvāra sālsūdenī. Gaļu sagriež gabaliņos, apcep kopā ar sasmalcinātu sīpolu. Zirņus sablendē masā, nedaudz pielejot šķidrumu, kur vārījās zirņi.

Masai pieliek olas, izspiestu ķiploku, mannu, sacepto gaļu ar sīpolu, sāli. Samaisa masu, atstāj uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest. No masas veido kotletes un cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas. Pasniedz ar skābo krējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu