Kēksiņi ir tik gardi, ka tos var ēst citu pēc cita tāpat vien, bet labi der kā uzkoda pie buljona vai dārzeņu zupas.
Kēksi ar sieru un bekonu
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
12 kēksiņiem nepieciešams
- 1 ola
- 1 glāze krējuma
- 60 ml augu eļļas
- 1 tējkarote oregano
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 1/2 ēdamkarotes cukura
- 320 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 6 šķēles bekona
- 2/3 glāzes rīvēta siera /izmantoju Holandes sieru/
Pagatavošana
Bekonu sagriež mazos gabaliņos un apcep, pēc tam pārliek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas tauki. Sajauc olu ar krējumu, eļļu un garšvielām, piejauc bekona gabaliņus un sieru. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un samīca mīklu.
Sadala to pa formiņām (ērti un vienkārši izmantot mafinu cepamformu, liekot tajā papīra formiņas, tad nav jāizmanto papildu taukvielas formas iesmērēšanai). Cep 200 grādos ~25 minūtes.