Vistas fileja ar plūmju čatniju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://amam.lv/

Čatnijs ir universāla, pikanta mērce no augļiem vai ogām, kura labi saderēs ar gaļu, zivīm vai sieriem. Čatnija konsistencei jāatgādina biezu mērci vai ievārījumu. Čatnija garša ir neparasta. Ēdot sajutīsiet dažādas garšas nianses - saldskābi pikantas. Man ļoti garšoja, tāpēc steidzos padalīties ar jums! Kad plaši pieejamas sulīgās plūmes, piedāvāju paeksperimentēt virtuvē un pagatavot šo interesanto ēdienu!

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja 2 gab.
  • Jūras sāls un malti pipari (šķipsniņa)
  • Olīveļļa 2 ēdamk.
  • Vidēja lieluma sarkanais sīpols 1 gab.
  • Čili pipars 1 gab.
  • Plūmes 6 gab.
  • Brūnais cukurs 70 g
  • Ābolu etiķis 2 ēdamk.
  • Karija pulveris 1 ēdamk.
  • Rīvēts svaigais ingvers 1 ēdamk.
  • Ūdens 50 ml
Foto: amam.lv

Pagatavošana

  1. Sagatavo vistas fileju cepšanai. Nomazgā un pārgriež vistas krūtiņu gareniski. Apsāla un sapiparo. Apcep olīveļļā no katras puses 5 min.
  2. Pagatavo čatniju: uz pannas, kur tika apcepta vistas fileja, pievieno atlikušo ēdamkaroti olīveļļas un apcep 3 min sakapātu čili un sarkano sīpolu.
  3. Attīra plūmes no kauliņiem un sagriež nelielās daļās.
Foto: http://amam.lv/

4. Pievieno klāt pannā pie čili un sīpoliem plūmes, cukuru, etiķi, karija pulveri, rīvētu svaigo ingveru un ūdeni. Kad sāk vārīties, uzgriež mazāku uguni un sautē vēl 8 min, līdz plūmes ir kļuvušas mīkstākas un pati mērcīte sabiezē.

5. Pasniedz vistas fileju, pārlietu ar plūmju čatniju.

Padoms
Lai čatnija mērce nebūtu ļoti asa, čili piparam izņemiet sēklotni un aso balto vidiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu