Arančini - gavēņa laika recepte

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gavēnis ir fizisks un garīgs attīrīšanās rituāls, kas var kalpot par pamatu dzīvesveida maiņai, vairāk piedomājot par ķermeņa labsajūtu. Gavēņa laikā jāierobežo ēdienkarte, atsakoties no gaļas, saldumiem, kafijas un alkohola, lai ļautu ķermenim attīrīties un atjaunoties. Galvenais pamatnoteikums šajā laikā ir pieticība, līdz ar to ēdienreizēs dominē graudaugi, kurus papildina dārzeņi, kas ļauj variēt ar maltītes izvēli. Taču gavēnis nebūt nenozīmē garlaicīgu, vienveidīgu vai nebaudāmu ēdienu.

Tieši tādēļ restorāni «Tex-Mex» un «Tex-Mex Republic» piedāvā vienkāršu recepti, ar kuru paspilgtināt gavēņa ēdienkarti.

Nepieciešams

  • Rīsi 70 g
  • Krievijas siers 30 g
  • Burkāni 25 g
  • Sīpoli 25 g
  • Saldais krējums 60 g

Mērcei:

  • Tomātu sula 150 g
  • Burkāni 30 g
  • Sīpoli 30 g
  • Paprika 30 g
  • Timiāns 3 g
  • Ķiploki 15 g
  • Sāls 2 g
  • Cukurs 10 g
  • Bazilika pesto 15 g
  • Siers Parito 8 g
  • Eļļa Valdo 10 g
  • Rīvmaize 30 g
  • Eļļa frī 30 g
  • Diedzētie zirņi 5 g

Pagatavošana

Dārzeņiem veic pirmapstrādi. Lai pagatavotu rīsu bumbiņas, novāra rīsus. Dārzeņus (burkānus, sīpolus) sagriež smalkos kubiņos (2x2 mm), apcep uz sakarsētas pannas un pievieno novārītos rīsus, saldo krējumu un rīvētu sieru. Atdzesē un veido bumbiņas aptuveni 2 cm diametrā. Panē miltos – saldā krējumā - rīvmaizē un cep fritierī 180 °C zeltaini brūnas.

Mērcei kubiņos sagriež dārzeņus (8x8 mm), uz sakarsētas pannas lej eļļu un apcep dārzeņus zeltaini brūnus. Pievieno nedaudz dārzeņu buljonu, pasautē, pievieno tomātu sulu, sāli, cukuru un timiāna lapiņas. Pasautē. Pasniedz zupas šķīvī kā attēlā. Pārber ar parito sieru un bazilika pesto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu