Šokolādes suflē ar balzama liķiera «Šarlote» vaniļas mērci

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Suflē ir franču izcelsmes vārds, kura nozīme ir «uzpūsts uz augšu», kas pilnībā atbilst desertam, - tas eleganti paceļas virs trauciņa malām.

Suflē ir neilgu laiku krāsnī cepts deserts, kas savu gaisīgumu iegūst masā iejaucot saputotus olu baltumus. Svarīgi ir desertu nepārcept, lai tas iekšpusē saglabātos krēmīgs.

Sarežģītība: vidēja

Porcijas: 3

Pagatavošanas laiks: ~25 min. + 17 min. cepšanai

Suflē nepieciešams:

35g sviesta

35g miltu

1/4 tējk. sāls

190ml piena

100g cukura

135g tumšās šokolādes 65%

5 olas

Pagatavošana:

1. Uzkarsē krāsni līdz190C.

2. Sagatavo suflē trauciņus - tos rūpīgi iesmērē ar sviestu un apber ar cukuru, lai malas un pamatne būtu nosegtas.

3. Ar rokām sajauc sviestu, miltus un sāli līdz viendabīgai masai.

4. Katliņā uzkarsē pienu un 2/3 cukura, masu neuzvārot. Samazina temperatūru, turpinot karsēt un maisot, pievieno miltu masu. Turpina karsēt un maisīt 4 min, līdz izveidojas viendabīga, bieza konsistence.

5. Masai pievieno šokolādi, to iemaisa, līdz tā pilnībā izkūst. Katliņu noņem no uguns.

6. Pievieno 4 olas dzeltenumus, tos iemaisa.

7. Saputo 5 olas baltumus vieglās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru līdz stingrām putām. Pakāpeniski pievieno suflē masai, sadalot to 3 vienādās daļās.

8. Liek sagatavotajos suflē trauciņos, tos pilnībā piepildot.

9. Cep190C, aptuveni 17min. Dekorē ar pūdercukuru, pasniedz ar balzama liķiera «Šarlote» vaniļas mērci.

Balzama liķiera «Šarlote» vaniļas mērce

Nepieciešams:

125ml saldā krējuma

65ml piena

25g cukura

3 olas dzeltenumi

30ml balzama liķiera «Šarlote»

Pagatavošana:

1. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas, pāksti sasmalcina.

2. Katliņā ar biezu pamatni sajauc saldo krējumu, pienu, vaniļas sēkliņas un pāksti, cukuru un olas dzeltenumus. Liek karsēties vidējā karstumā. Masu, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tā iegūst vēlamo mērces konsistenci.

3. Masu noņem no uguns, izkāš caur sietu un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atdzisušajai mērcei pievieno balzama liķieri «Šarlote». Pasniedz pārlejot suflē.

Receptes sagatavoja Baiba Muzikante (www.caramelle.lv)

*Reklāmraksts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu