5 idejas, ko darīt ar pāri palikušām piparkūkām!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nereti pēc Ziemassvētkiem mums paliek pāri svētku karalienes - piparkūkas! Ko iesākt ar tām?

 
Foto: Armands Meirāns

Maskarpones Ziemassvētku kūka

Sastāvdaļas

pamatnei

  • 200 g piparkūku
  • 150 g izkausēta sviesta
  • 1 ēd.k. amareto liķiera, ja vēlies

siera masai

  • 1 kg maskarpones siera
  • 2 ēd.k. kukurūzas cietes
  • 220 g pūdercukura
  • 5 vidējas olas
  • 30 ml salda krējuma
  • 30 ml amareto liķiera (ja vēlies)
  • 100 g marcipāna, mazos gabaliņos
  • 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
  • 1 ēd.k. piparkūku garšvielu

Piparkūku pamatne, nedaudz piparkūku garšvielu pie krēma, ja vēlies – marcipāns, un tas viss cepts tik ilgi, lai pēc tam atdzisis kustu uz mēles un roka sniegtos pēc vēl viena gabaliņa.

Pagatavošana

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Uzvāri verdošu ūdeni, ielej pannā, pannu liec krāsnī uz pamatnes, lai krāsnī veidojas tvaiks.
  2. Sablenderē cepumus un sajauc kopā ar izkausētu sviestu un amareto.
  3. Ietauko lielu, apaļu kūkas formu 26 cm diametrā ar noņemamām malām. Ber tajā cepumu un sviesta maisījumu un izlīdzini pa visu formas apakšu. Piespied. Noliec formu malā.
  4. Putojamā bļodā liec marcipānu, 300 g maskarpones siera, kukurūzas cieti un 70 g pūdercukura. Puto ar mikseri vidējā ātrumā apmēram 2 minūtes, līdz ir izveidojusies krēmīga masa.
  5. Kad tas izdarīts, pievieno pa 300 g krēmsiera un atlikušo cukuru. Saputo. Pievieno 200 g maskarpones, ieputo un vēl pieliec maskarponi, ieputo. Pēc katras pievienošanas skaties, lai siers kārtīgi iejaucas masā.
  6. Mikserim turpinot darboties, pa vienai pievieno olas, arī pēc katras reizes sakuļot apmēram 2 minūtes. Tad pievieno amareto, piparkūku garšvielas, saldo krējumu un vaniļas ekstraktu. Ātri sakul – tikai tik, lai sajaucas vienmērīga masa.
  7. Lej uz cepumu pamatnes. Viegli izlīdzini. Liec krāsnī, tuvāk krāsns apakšējai daļai, lai ir arī tuvāk tvaika pannai. Cep, nevirinot durvis, apmēram 1 h. Tad samitrini cepamo papīru, izžmiedz un uzklāj uz kūkas. Cep vēl 20 minūtes.
  8. Izņem no krāsns un ļauj atdzist 4 h. Tad uzliec pārtikas plēvi un liec ledusskapī, lai kūka atdziest pilnīgi auksta.

Autors: Signe Meirāne

 
Foto: http://amam.lv/

Piparkūku – krējuma kūka ar avenēm

Sastāvdaļas

  • Piparkūkas 300 g
  • Sviests 150 g
  • Saldētas avenes 150 g
  • Olas 3 gab.
  • Cukurs 2/3 glāzes
  • Skābs krējums 400 ml

Pagatavošana

  1. Sadrupiniet piparkūkas blenderī. Sablendēto masu sajauciet ar izkausētu sviestu un gatavo masu ieklājiet cepamajā traukā.
  2. Saputo olas un cukuru.
  3. Masai pievieno skābo krējumu. Visu sajauc viendabīgā masā.
  4. Virsū piparkūku masai kārto saldētās avenes.
  5. Gatavo masu lej uz kūkas pamatnes.
  6. Kūku cep 180 grādos, 50 min. Ja pamanāt, ka kūkas augša kļūst brūna, apsedziet to ar cepamo papīru.
  7. Obligāti ļaut kūkai atdzist!
  8. Kūkas izcilo garšu ieteicams baudīt nākamajā rītā!

Autors: amam.lv

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Biezpiena, jogurta torte

Nepieciešams

  • 3 paciņas biezpiena
  • 1litrs jogurta
  • 1,5 paciņas želatīna
  • 3 paciņas piparkūku cepumu
  • cukurs
  • ievārījums

Pagatavošana
Želatīnu liek ūdens glāzē uzbriest. Tad lipina kopā divus cepumus, izmērcējot tos ūdenī, kam pievienots ievārījums. Tā piepilda tortes formu. Tad ņem biezpienu un labi izmīca kopā ar cukuru (vislabāk biezpienu ir sablendēt kopā ar cukuru). Biezpiena masai jābūt nedaudz saldākai.
Samīcītajam biezpienam klāt pielej jogurtu un izkausētu želatīnu, visu labi sajauc un lej uz cepumiem. Liek ledusskapī vismaz uz 5 stundām.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Piparkūku kārtojuma deserts

Sastāvdaļas

  • Dzērveņu ievārījums 200 g
  • 35% saldais krējums 200 g
  • Piparkūkas 200 g

Pagatavošana

Salauž piparkūkas. Ņem caurspīdīgu, dziļu trauku un kārtām liek tajā salauztās piparkūkas, ar cukuru saputotu saldo krējumu un ievārījumu.

Beidz ar putukrējumu. Ļauj pa nakti pastāvēt ledusskapī.

Autors: http://www.mammamuntetiem.lv/

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Piparkūku-ābolu krēms

Sastāvdaļas

  • saldētas zemenes
  • piparkūkas 80 g
  • želatīns 20 g
  • cukurs 100 g
  • saldais krējums 1/2 kg
  • āboli 100 g

Pagatavošana
Želatīnu uzbriedina. Saldo krējumu saputo ar cukuru. Piparkūkas sarīvē, ābolu šķēlītes apvāra paskābinātā cukura sīrupā, atdzesē. Piparkūkas, ābolus un izkausētu želatīnu iemaisa saldajā krējumā, lej formiņās, liek ledusskapī. Pasniedz ar svaigu zemeņu mērci (saldētās zemenes sablendēju ar cukuru).

Autors: http://www.mammamuntetiem.lv/

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu