Ķiploki ir ne vien veselīgi, bet arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Pagatavo steiku ar izteiktu ķiploka garšu!
Ķiploku steiks
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas:
- 200 g liellopu gaļas filejas,
- 100 g paprikas,
- 2 kartupeļi,
- 3 ķiploki,
- 2 pētersīļa zariņi,
- 2 brokoļu ziedi,
- 50 g Vorčesteras mērces, soja.
Pagatavošana
Liellopu gaļas fileju apcep no abām pusēm, pārklāj ar ķiploku masu, liek cepeškrāsnī un cep, līdz gaļa gatava.
Brokoļus novāra. Papriku izcep cepeškrāsnī un iemarinē uzkarsētā balzamiko etiķī, kam pievienots cukurs.
Kartupeļus ietin folijā un cep.
Steiku pasniedz kopā ar brokoļiem, papriku un kartupeļiem, pārkaisa pētersīļus.
Autore - Ina Černooka, Ķiploku kroga šefpavāre