Kaut kas ļoti garšīgs un sātīgs!
Siera suflē
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 5 olas
- 2 lieli sīpoli
- 50 g sviesta
- 200 ml piena
- 50 g miltu
- muskatrieksts
- 150 g Parmas siera
- sāls
- pipari
Pagatavošana
Katliņā izkausē sviestu, apcep sīpolu pusītes. Sīpoliem pieliek miltus, apcep, pielej pienu, uzvāra, atdzesē.
Sīpoliem pieliek sāli, piparus, muskatriekstu, olu dzeltenumus un 2/3 rīvēta siera. Olbaltumus saputo, iecilā masā.
Suflē porciju trauciņus iesmērē ar sviestu, liek suflē masu, lai aizpilda 2/3 no trauciņa. Virsū uzkaisa atlikušo sieru.
Cep 175 grādos 15 minūtes. Pasniedz karstu ar grauzdētu maizi un lapu un dārzeņu salātiem.